[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
سامانه جامع رسانه ها
..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 9-1396 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 17-11 برگشت به فهرست نسخه ها
ویژگی‌های جمعیت شناختی بیماران ترومایی و عوامل مرتبط با آن در مراجعین بخش‌های اورژانس مرکز آموزشی درمانی آیت‌الله موسوی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال 1396
سارا صادقی محمدی ، محمدرضا دین محمدی*
چکیده:   (5012 مشاهده)
زمینه و هدف: تروما به ‌عنوان یک مشکل در حیطه سلامت است که آمار آن در سراسر جهان در حال افزایش است. استفاده از روش‌هـای پیشگیری‌ کنـنده در زمینـه ترومـا زمانی مؤثر واقع می‌شـود که اطلاعات درستی از انواع ترومـا و عوامل مرتبط بـا آن در دسترس باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ویژگی‌هـای افراد ترومایی، انواع ترومـا و عوامل مرتبـط با آن در بیماران ترومایی مراجعه‌کننده به بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی آیت‌الله موسوی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی انجام ‌شده است.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، داده‌های جمعیت شناختی و عوامل مرتبط با تروما از طریق برگه داده از 154 بیمار ترومایی که در فاصله زمانی اول آذر تا پایان اسفند ماه سال 1396 به بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی آیت‌الله موسوی مراجعه نموده بودند، جمع‌آوری شد. داده‌ها در نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 21 و با روش‌های آمار توصیفی و تحلیلی تجزیه ‌وتحلیل شدند.
یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد بین نوع تروما و جنسیت رابطه معنی‌داری از نظر آماری وجود دارد (047/0p=) و همه گروه‌های سنی در معرض خطر یکسان برای تصادف با وسیله نقلیه موتوری در جاده‌های بین ‌شهری نسبت به سایر انواع مکانیسم تروما هستند (039/0p=). از لحاظ علل تروما، تصادفات رانندگی با 9/53 درصد، سقوط از ارتفاع با 6/28 درصد و صدمات مربوط به له‌شدگی بافت با 4/10 درصد موارد شایع‌ترین علل تروما به‌ حساب آمدند.
نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق نشان داد که ثبت اطلاعات بیماران ترومایی می‌تواند به‌عنوان یک اولویت در مواجه با تروما مد نظر قرار گیرد. انجام مداخلات پیشگیرانه برای انواع مختلف علل و مکانیسم‌های تروما لازم می‌باشد و ارتقاء کیفیت ارائه خدمات بیمارستانی و پیش بیمارستانی می‌تواند بار آسیب‌زایی آن را بر نظام سلامت کاهش دهد.
واژه‌های کلیدی: ویژگی جمعیت شناختی، تروما، مراقبت اورژانس، مراقبت پیش بیمارستانی، خدمات پزشکی اورژانس
متن کامل [PDF 491 kb]   (1374 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/6/27 | ویرایش نهایی: 1397/9/28 | انتشار: 1396/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi mohammadi S, Dinmohammadi M. Demographic characteristics of patients with trauma and its related factors in patients referred to emergency departments of Ayatollah Mousavi, teaching hospital affiliated to Zanjan University Of Medical Sciences, 2017 . IJEC 2017; 1 (3) :11-17
URL: http://ijec.ir/article-1-56-fa.html

صادقی محمدی سارا، دین محمدی محمدرضا. ویژگی‌های جمعیت شناختی بیماران ترومایی و عوامل مرتبط با آن در مراجعین بخش‌های اورژانس مرکز آموزشی درمانی آیت‌الله موسوی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال 1396 . نشریه ایرانی مراقبت اورژانس. 1396; 1 (3) :11-17

URL: http://ijec.ir/article-1-56-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( 9-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه مراقبت اورژانس Iranian Journal of Emergency Care
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645