:: دوره 1، شماره 3 - ( 9-1396 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 37-28 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نیاز به احیاء و عوامل مرتبط با آن در نوزادان متولد شده زایشگاه‌های استان زنجان طی سال‌های 1394-1393
ارزو صفایی نژاد ، منصوره سپهری نیا ، لیلا رستگاری ، رقیه خرقانی*
دکتری بهداشت باروری، استادیار، دانشکده پرستاری و مامائی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان ایران
چکیده:   (4281 مشاهده)
زمینه و هدف: با شناسایی عوامل خطر مادر و نوزادی و انجام احیای به موقع در زمان تولد، می‌توان از آسیفکسی که سومین علت مرگ نوزادان در جهان است، پیشگیری کرد. این مطالعه به منظور تعیین نیاز به احیاء نوزاد و عوامل مرتبط با آن در زایشگاه‌های استان زنجان انجام شد.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی که به مدت دو سال انجام شد، شیوع و عوامل خطر احیای نوزادان، مراحل احیاء و پیش آگهی کوتاه مدت آن استخراج شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون رگرسیون لجستیک تک متغیره و چند متغیره، توسط نرم افزار SPSS Ver.18 تحلیل شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که 9/9 درصد نوزادان نیاز به احیاء پایه و 5/1 درصد نیاز به احیاء پیشرفته داشتند. زایمان به روش سزارین و زایمان طبیعی به وسیله ابزارهای کمکی از قبیل فورسپس و واکیوم، داشتن بیماری در مادر و انجام مداخلات حین زایمان، احتمال نیاز به احیاء نوزاد را افزایش داد. به ازای هر هفته افزایش سن بارداری و هر گرم افزایش در وزن نوزاد و افزایش تحصیلات مادر احتمال نیاز به احیای نوزاد کاهش یافت.
نتیجه‌گیری: نوع زایمان، بیماری‌های دوران بارداری مادر، مداخلات حین زایمان، عوامل دموگرافیک مادری، سن بارداری و تولد نوزاد در هنگام تولد از مهمترین عوامل خطر مرتبط با احیاء نوزاد بود. شناسایی عوامل پیشگویی کننده احتمال نیاز به احیاء در نوزاد، به جهت انجام برنامه‌ریزی و مداخله موثر حائز اهمیت می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: زایشگاه، عوامل مادری، عوامل نوزادی، احیاء، زنجان
متن کامل [PDF 547 kb]   (915 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/8/3 | ویرایش نهایی: 1397/11/25 | انتشار: 1396/9/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( 9-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها